Ikke logget ind

Konkurrence

Rigsarkivet Danske Slægtsforskere Danish Family Search
Danish Family Search, Danske Slægtsforskere og Rigsarkivet er gået sammen om at afholde en konkurrence på indtastning fra folketællingen 1906. I hele juni måned vil alle medlemmer af Danish Family Search deltage i konkurrencen, hvis man indtaster nye poster fra folketællingen 1906.

Formål

Formålet med konkurrencen er at få så mange poster indtastet fra folketællingen 1906, som i øjeblikket er reserveret for indtastning igennem Danish Family Search hos Rigsarkivet. Der er, indtil videre, indtastet 804.870 poster af de 2.588.919 personer som Danmark havde i 1906. Det svarer til at 31,09% nu er indtastet, og målet er selvfølgelig at komme på 100%. Alle indtastede poster sendes til Rigsarkivet, der vil gemme dem sammen med de originale dokumenter i al evighed.

Hvordan deltager man?

Man deltager i konkurrencen ved at indtaste så mange fejlfrie poster fra folketællingen 1906 som muligt, i perioden fra 1 juni til 30 juni 2020. Kun fuldindtastninger er gældende, ikke indekseringer, For at kunne indtaste skal man være medlem hos Danish Family Search, ellers kan vi ikke se, hvem der har indtastet posterne. Man behøver ikke at være betalende medlem af Danish Family Search for at kunne indtaste. Kun 1 aktiv reservation kan foretages per medlem af folketællingen 1906, så man kan ikke reservere alle kilderne til sig selv.

Hvordan finder man folketællingen 1906?

På siden https://www.danishfamilysearch.dk/census1906 kan man se alle kilderne for folketællingen 1906 fordelt på amter. Under feltet dækning kan man se, hvor meget af amtet der allerede er indtastet. Nogle amter er allerede indtastet på alle de kilder der er tilgængelige, som f.eks. Holbæk, Ringkøbing, Roskilde, mens andre amter kun har få sogne indtastet. Vælg det amt og sogn der har mest interesse for dig at indtaste, og under hvert opslag kan man trykke på 'Ny indtastning' og indtaste de poster der står på opslaget.
Se denne video hvordan man indtaster: https://youtu.be/KKX25eK0sKo
Nederst på denne side vil man i juni måned løbende se placeringen af deltagerne.

Præmier

Baseret på antallet af fejlfrie indtastninger foretaget i perioden fra 1 juni til 30 juni 2020, så er der følgende præmier til de 3 første pladser:

1. Pladsen

 • Gavekort på 1.000 kroner.
 • 1 års betalt medlemsskab hos Danish Family Search.
 • 1 års betalt medlemsskab hos Danske Slægtsforskere.
 • Særinvitation til Rigsarkivets næste Frivilligdag.
Gavekort

2. Pladsen

 • Gavekort på 500 kroner.
 • 1 års betalt medlemsskab hos Danish Family Search.
 • Bogen Slægtshistoriske Temaer af Kathrine Tobiasen, doneret af Danske Slægtsforskere
 • Bogen af Margit Mogensen: "Husene på Slotsholmen", om de historiske bygninger, hvori Rigsarkivet har haft til huse i århundreder. Doneret af Rigsarkivet.
Slægtshistoriske temaer

3. Pladsen

 • Gavekort på 300 kroner.
 • 1 års betalt medlemsskab hos Danish Family Search.
 • Bogen Find din familie, Slægtens gåder i 1900 tallet af Per Andersen, doneret af Danske Slægtsforskere.
 • Rigsarkivkrus, - paraply og -bagde, alle doneret af Rigsarkivet.
Find din familie, Slægtens gåder i 1900 tallet

Danske Slægtsforskere

Foreningen Danske Slægtsforskere støtter op om denne konkurrence, da den vil medvirke til en væsentlig forbedring af søgemulighederne i en periode, hvor kilderne ellers er mindre let tilgængelige. Foreningen Danske Slægtsforskere håber, at mange af deres 8.000 medlemmer rundt om i landet vil bakke op om initiativet, så vi kan komme i mål med en fuldt indtastet folketælling for 1906.

Rigsarkivet

Hver dag, året rundt knokler ihærdige Kulturarvshelte for at få afskrevet endnu flere af de gamle, danske folketællinger, så de bliver søgbare og læsbare for alle. Med denne konkurrence er det forhåbningen, at endnu flere vælger at være med, og får glæden ved at arbejde med en historisk kilde, og ved til at gøre en forskel for sig selv og andre slægtsforskere og forskere, i fællesskab med andre. Flotte præmier er på spil, så det er bare om at sætte sig ved tasterne.

Indtastninger fra folketællingen 1906 i Juni måned 2020

IndtasterAntal
Janne Birkedal412
Benny Mortensen180
Line Kammer Madsen133
Karin Andersen129
Jette Ejlskov Toftegaard Pedersen121
Nanna Iversen103
Laila Valbjørn Johnsen80
Bente Pedersen80
Charlotte Sundvall43
Santina Hergott28
Mette Borchert Vahlun9
Grethe Bremer8
Jeanni Jørgensen2

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan man deltage ved at indtaste fra andre kilder som f.eks. kirkebøgerne eller folketællingen 1940?
Nej, kun indtastninger fra folketællingen 1906 er gældende i konkurrencen.
Skal man være medlem af Danish Family Search for at deltage?
Ja, man skal være medlem af Danish Family Search for at deltage i konkurrencen. Ellers kan vi ikke se, hvem der har indtastet posterne. Det er gratis at være medlem.
Kan alle medlemmer deltage i konkurrencen?
Ja, alle registrerede medlemmer hos Danish Family Search kan deltage, bortset fra superbrugere, der har fået besked på ikke at deltage. Man kan deltage, uanset hvor man bor, så længe man kan læse og tyde de originale kilder.
Skal man være betalende medlem for at kunne deltage i konkurrencen?
Nej, man behøver ikke at være betalende medlem af Danish Family Search for at kunne deltage i konkurrencen. Men man skal være registreret medlem, som er gratis.
Skal man reservere kilden før man kan indtaste den?
Nej, man kan indtaste med det samme, men vær opmærksom på, at andre også kan indtaste på den. Hvis kilden allerede er reserveret af et andet medlem, kan man ikke indtaste på den. Man kan reservere 1 kilde af gangen, og så kan ingen andre taste på den, indtil den bliver færdigmeldt.
Hvad menes der med “Fejlfrie” indtastninger?
Fejlfrie indtastninger er poster uden aktive fejlmeldinger. Der foretages løbende korrekturlæsning af de indtastede poster, og hvis der er indtastet fejl eller mangler, så bliver posten fejlmeldt. Hvis man retter fejlen på posten, så tælles den med i totalen.
Kan man være flere om at indtaste på samme medlemskonto?
Nej, det kan man ikke. Derfor overvåges det, hvor mange aktive sessions hver medlemskonto har, og hvis mere end 1 session er aktiv på indtastning, så bliver medlemskontoen sat i bero så ingen indtastninger kan foretages.
Hvornår kan man indtaste?
Der kan indtastes næsten 24 timer i døgnet. Kun fra klokken 4 til ca. 4:45 vil hjemmesiden være lukket for indtastning, så der kan man jo tage sig en lur.
Kan man indtaste uden for Danish Family Search hjemmeside?
Nej, kun nye poster, der indtastes via Danish Family Search hjemmeside, er gældende. Så desværre kan man ikke lige uploade tusinde af allerede indtastede poster foretaget andetsteds.
Kan man indtaste fra folketællingen 1906 uden at deltage i konkurrencen?
Ja, det kan man godt. Så skriv til os via email, hvis man ikke ønsker at deltage i konkurrencen, men stadig gerne vil indtaste fra folketællingen 1906. Men vi anbefaler at undlade al indtastning af folketællingen 1906 hvis man ikke ønsker at deltage. Så indtast hellere fra en anden årgang eller kilde, mens konkurrencen løber.