Ikke logget ind

Elvira Madigan og Sixteen Sparre

Elvira Madigan var kunstnernavnet for Hedvig Antionette Isabella Eleonora Jensen (født 4. dec. 1867 i Flensborg). Hun var datter af en cirkus artist Frederich Peter Jensen som forlod (eller døde) moderen Eleonora Cecilie Christine Marie Olsen (Laura) (Født 29. maj 1850) i 1870. Derefter giftede Laura sig en ny mand Amerikaneren John Madigan (1850-1897), som var parforcerytter.

Allerede fra Elvira var 5 optrådte hun som linedanser i cirkus Madigan og turnerede over hele Europa. Sommeren 1888 fik den svenske greve Bengt Edward Sixten Sparre (født 27. sep. 1854), løjtnant ved det Skånske Dragonregiment øje på Elvira. De blev dybt forelskede i hinanden og udvekslede kærlighedsbreve i al hemmelighed.

Sixten Sparre var blevet gift med komtesse Luitgard Engel Agda Dorthea Adlercreutz (født 1. mar. 1859-død 1912) den 29. sep. 1880. De havde 2 børn en dreng og en pige men var ulykkelig sammen.

En morgen i juni 1889 stak Elvira og Sixten Sparre af sammen. Først til Stockholm, videre til Svendborg og logerede sig endelig ind på et sommerpensionat på Tåsinge hos Madam Frederiksen. Men pengene slap hurtigt op og deres affære var på den tid en uhørt skandale. De bestemte sig for at gå i døden sammen. Parret tog den 19. juli 1889 til Nørreskoven nær Valdemars slot på Tåsinge. Sixten Sparre skød først Elvira i højre tinding og dernæst sig selv gennem munden. De blev fundet 3 dage senere på en regn kappe, med parasollen slået op og madkurven tømt.

De blev begravet sammen på Landet kirkegård på Tåsinge 27. juli 1889, og der er tradition for at brude lægger deres brudebuket på Elviras grav.


Elvira Madigan
Elvira Madigans gravsten
Sixten Sparre
Sixten Sparres gravsten
Komtesse Luitgard
Komtesse Luitgard Engel Agda Dorthea Adlercreutz
Elvira Madigan
Elvira Madigan

Sixten Sparre
Sixten Sparre