Ikke logget ind

Den 1. Fejø sag

Graveren på Fejø kirkegård fandt 28. maj 1881 liget af et nyfødt fuldbårent drengebarn i en Skarndynge. Det blev skønnet at liget havde ligget der i 2-3 måneder da det var stærkt i forrådnelse. Spekulationer om hvem der kunne have født barnet gik, men gav ikke noget resultat, hvorfor sagen blev henlagt i marts 1882.

Året efter d. 17. juli 1883 anholdt man Ane Christiansen. Forskellige omstændigheder gjorde at hun blev udpeget. Hun var uægte lige som sin søster Sidsel Sofie Christiansen der kort forinden var blevet idømt 9 års tugthusarbejde for at have ombragt hendes nyfødte barn. Under afhøring indrømmede Ane at hun havde født barnet og kvalt det straks efter, på sin mors opfordring. Moderen Christiane Gotfredsen blev straks anholdt og sigtet for medvirken til drab.

Ane blev dømt til 5 års arbejde i forbedringshuset, men hendes mor blev dømt til døden, en dom der blev stadsfæstet i oktober 1884. Senere fik Christiane ved kgl. resolution benådning og blev således indsat i kvindefængslet på Christianshavn.

Året efter i 1885 blev sagen taget op på ny, idet gynækologer fastslog at Ane aldrig havde født. I højesteret indrømmede både mor og datter at de var uskyldige og at deres tilståelser var falske.

Man fandt aldrig ud af hvem barnet tilhørte.


Kvindefængslet på Christianshavn
Kvindefængslet på Christianshavn hvor Christiane og hendes døtre sad fængslet