Ikke logget ind

Magrethe Jochumsdatter henrettet i Storvorde

Torsdag den 24. september 1750 blev Magrethe Jochumsdatter af Storvorde henrettet. Hun var dømt for, sammen med sin søsters (Sara) mand Michael Jensen, at have fået et barn. Hun havde født i dølgsmål og havde straks efter dræbt barnet, båret det op på kirkegården og skjult det under tørv på en grav der var et par dage gammel. Barnet skulle være født ca. en måned før jul i 1749, men blev først fundet 23. maj 1750. Hunde havde spist det meste af barnet barnet og kun knogler var tilbage, som man identificerede som ben knogler fra et barn. Magrethe blev arresteret og dømt til døden med økse men blev istedet henrettet med sværd. Hun fik allernådigst lov til at blive begravet dog uden ceremoni.

Barnet far blev ligeledes dømt til døden ved sværd, men benådet af kongen og fik istedet livstidsarbejde.

Det var ikke kun den stakkels Magrethe den gode Michael Jensen lå i med, han blev public absolveret i 1750 efter at have haft et forhold til degnens datter Mette Kirstine Nielsdatter Falch, som tjente på præstegården.

Den 11. oktober indrømmede ungkarl Laurs Nielsen Skytte at have haft et forhold (utugtig omgængelse) med den henrettede.


Se opslaget i kirkebogen fra Storvorde sogn 1750 her

Kilder: Kirkebogen fra Storvorde sogn 1750
Henrettet med Sværd
Henrettet med sværd

Kirkebogen
Magrethes historie i kirkebogen fra 1750