Ikke logget ind

Typiske Spørgsmål omkring Danskerbasen

Hvordan indtaster man personerne i Danskerbasen?
Personerne bliver oprettet i Danskerbasen når personens registrering af født i kirkebogen bliver indtastet. 

Hvorfor kan jeg ikke finde mig selv i Danskerbasen?
Din fødte registrering i kirkebogen er endnu ikke blevet indtastet. Du kan se status på indtastning af de fødte på projektsiden.

Jeg har fundet en person i Danskerbasen, hvor der står at forældrene er ukendte, men de er begge indtastet på den fødte?
Så er forlædrene ikke blevet oprettet i Danskerbasen, og  det skyldes nok at deres født registrering ikke er indtastet endnu.

Hvordan retter man en person i Danskerbasen?
Ret den post hvor personen er indtastet som født. Så bliver personen i Danskerbasen rettet iløbet af nattens kørsel.

Hvordan tilknytter jeg faderen eller moderen til en person i Danskerbasen?
Du finder den fuldindtastede post hvor personen er indtastet som født. Det er normalt via et link der ender på "/kbid" i web adressen. På den side kan du tilknytte alle personerne fra kirkebogen der er indtastet til personer i Danskerbasen. Du trykker bare på linket "Sæt person" ud for hver person indtastet i kirkebogen.
Hvis personen ikke er fuldindtastet som født, men kun er indekseret, så sætter man forældrene på selve person siden ved at trykke på "Ukendt fader" eller "Ukendt moder".

Hvordan fjerner jeg en forkert fader eller moder tilknyttet en person?
Du går ind på person siden for faderen eller moderen, og finder begivenheden hvor den fødte person står på tidslinjen. Der kan du trykke på slet ikonen, og så er den person ikke tilknyttet med faderen eller moderen mere. Bemærk: Du kan kun slette en begivenhed hvis du er den der har indtastet den oprindelige født post.

Faderen eller moderen er sat forkert, men det er ikke mig der har indtastet posten. Hvordan melder jeg om fejl, så det kan rettes?
Send linket for personen til info@danishfamilysearch.dk med information om hvad der er galt. Du kan også fejlmelde den indtastning af den fødte som gøres på detalje siden for posten. Du kan også fejlmelde opslaget hvor indtastningen vises. 

Personen i Danskerbasen er stavet forkert. Hvordan retter jeg?
Personerne i Danskerbasen er oprettet ud fra de indtastninger der er foretaget. Indtastninger er normalt kildetro, så personen er oprettet som der står i kirkebogen. Men ofte er der fejl i det skrevne, eller der kan også være problemer med tydningen af det håndskrevne, så derfor kan navne være skrevet forkert. Normalt kan personen i Danskerbasen rettes ved at rette den fuldindtastning der findes for personen, og der skal man huske at indskrive det rigtige navn i søgefelterne. Hvis søgefelterne er udfyldt på posten, så bliver personen navn også rettet i Danskerbasen natten over.